fredag, februari 12, 2010

Bebisuppdatering v.28+1 (v.29)

Ultraljud v.24+5 (v.25) 19 januari 2010
Bebis är livlig och svår att fånga på bild.


Ultraljud v.24+5 (v.25) 19 januari 2010
Bebis vinkar med hela handen :-)



Jag har vågat köpa de första bebiskläderna!
Vi tror ju att det blir en tjej, men blir det inte det
så får klänningen bli en present till någon annan liten en.
Jag kunde inte motstå den!

Tema den här gången blir Mumintrollen.


Tänk att jag redan har gått 28+1 veckor! Jag hänger inte riktigt med...

Magen växer och bebis vägde 1,1 kilo vid tillväxtultraljudet 9 februari. Precis på den normala skalan. Tyvärr inga bilder från det ultraljudet, men allt såg bra ut och det är huvudsaken. Läkaren trodde också att det är en tjej, men det går inte att säga säkert. Det är lättare att se när det är en pojke :-)

Nu ska bara bebisen tredubbla sin vikt innan det är dags, avslutade läkaren mitt besök med. Blir det exakt 3,3 kilo så är det väldigt nära Vendela och Vildas födelsevikter. 3290g och 3295g. Ville vägde hela 3985g.

Livet rusar på med två små barn, foglossningar, praktiska bestyr, avrundning av alla mina Spädbarnsfondenengagemang m.m. Jag försöker att stanna upp då och då och tänka på Mirakel nr 5 i magen och att njuta också. Oro och hopp finns givetvis, men jag försöker att njuta av den här livliga bebisen och alla rörelser och sparkar i magen. Det är något speciellt med att känna sparkar. Det är som ett mirakel. Ja, alla barn är mirakel!

Kram/Elisabeth

torsdag, februari 11, 2010

Syskonen Bus!


Ja, bildcollaget talar väl för sig själv? Detta är foton från några dagar här nu i januari och februari.

Ville tycker om att lägga saker i toalettstolen och det går fort! Det räcker att någon person i hushållet glömt att stänga toalettdörren och vips så är han framme! Man ska vara glad att det är toalettpapper för det kan vara andra viktiga saker också...

Vilda färgade Villes hår med en bläckdyna så att han blev helt blåhårig. Ville tycker om när man pysslar med hår, så han var nöjd! Den blåa färgen tog några schamponeringar att få bort och schampo i håret är inte populärt.

Nybadad, torkad, insmord och ny pyjamas för kvällen... Ja, då gäller det att hålla i Ville för annars dyker han i badpoolen igen med kläderna på. Han älskar att bada! Blöjor har en väldigt bra uppsugningsförmåga kan jag tala om.

Vilda och hennes dagiskompis fick för sig att måla med vattenlösliga barnfärger vid Vildas skrivbord och det var väl ok? Minuterna senare så hade de målat sig själva och sina trosor, gardinerna, fönsterkarmen, skrivbordet, golvet, tapeterna, några maskeradkläder som låg på golvet och skrivbordsstolen. Givetvis försvann inte den blåa färgen från träsakerna som skrivbord, stol och parkettgolvet!

Ibland undrar jag varför tiden går så oerhört fort... men inte saknar man sysselsättningsproblem! Ett barn gick att hålla koll på hela tiden. Två barn? Ja då hittar den ene på bus när man håller på med det andra barnet. Vad kommer hända när det blir tre barn?

/Elisabeth

tisdag, februari 09, 2010

Söt liten dikt






Har man en gång blivit mamma,
är känslorna detsamma.
Vare sig den lilla nu blivit stor,
i hjärtat bor eller i magen gror.
Man älskar sitt barn som en dyrbar skatt.
Varje minut, timma, dag och natt.

Okänd författare

Alla mina barn har en egen plats i mitt hjärta.

/Elisabeth

onsdag, februari 03, 2010

Skicka e-kort till alla hjärtans dag och stöd Spädbarnsfonden


Skicka ett e-kort till alla hjärtans dag och stötta samtidigt Spädbarnsfonden! Kortet finns i olika valörer och kan användas i mejl, blogg och på hemsida.

Vidarebefordra gärna denna information! Tack för din hjälp och ditt stöd!

Varm kram/Elisabeth