lördag, september 24, 2011

Kryckor...

Ja, det var det där med stadiga skor. Liiite ironiskt så snubblade jag på näst sista trappsteget förra lördagen och fick en rejäl stukning på ena foten och en lätt vrickning på den andra.

Jag har fött 5 barn, men &#/f)¤ vad ont det gjorde. Jag blev chockad och rädd, men fick bita ihop inför barnen och mamma. Jag var precis på väg till dansskolan med Ville, så mamma fanns på plats som barnvakt som tur var. Snälla grannen Kenny hjälpte mig att kolla på foten och körde in mig till sjukhuset.

Domen blev att det "bara" var en kraftig stukning och det tog bara 2 timmar från att jag kom in tills jag blev utskriven. Så det kunde varit mycket värre! Men när något sådant här händer så inser man hur liten man är och hur tacksam man är över att ha ett skyddsnät kring sig.

Sedan inser man också att mammas råd om att alltid ha rena trosor ifall det händer något är väl inpräntat och absolut inga problem... men en sömnbriststressad mamma insåg också att det är inte så dumt att ta hand om sina ben också! Bara utifall man råkar ut för att ens manlige jämnårige granne, och f.d. klasskamrat, helt oförhappandes drar upp ens byxben och klämmer på ben och fot för att se om något är brutet.

Korkat att tänka på sådant i en sådan situation javisst, men jag gjorde det ändå. Men tänka sig att jag dagen innan hade hunnit göra pedikyr i alla fall. Min nakna fot i högläge inne på sjukhusets olika avdelningar slapp jag skämmas för... fast den såg ju aldrig min granne, som för övrigt är lyckligt gift ;-).

Skämt åsido så ställer stukningen till det för allt vardagligt och det behövdes trolleri redan innan för att få allting att gå ihop. Det var också en stor mental vurpa att tvingas ta fram kryckorna igen efter alla år av foglossningar och kryckor. Jag var ju färdig med det och var så glad över att få vara så rörlig igen. MEN, det kunde varit mycket värre så jag är tacksam för det.

Så nu står de stadiga skorna där i hallen i väntan på att min fot ska sluta vara svullen och blåslagen... Får väl köpa sandaler med justerbara remmar så länge istället och låtsas att det är sommar och sol.

1 kommentar:

  1. usch då det lät väldigt jobbigt det där. Hoppas allt är bra nu!

    SvaraRadera