onsdag, september 02, 2009

Ha så kul på jobbet idag mamma!

Mattias, Danny och Erik - Vildas snygga pojkar

Tänk om alla hade en liten positiv Vilda hemma som kom med peppande kommentarer när man trött och yrvaken vinglar iväg för att jobba :-)

Ja, nu är det dags att börja arbeta igen. Jag har varit hemma länge p.g.a. sjukskrivning under graviditeten och sedan varit föräldraledig så det är en stor omställning. På ett sätt skulle jag önska mig att vara lyxhustru/hemmamamma för jag älskar att vara med mina barn, men på ett annat sätt är det skönt att börja arbeta och få inkomst igen. Jag arbetar dessutom med saker som jag tycker om så jag kan inte klaga.

Sommaren har gått så fort bara! Vilda hade sitt 4-årskalas. Jag var i Grekland på bröllop som gäst och fotograf. Vi renoverade hemma i vardagsrummet. Vi hade besök av fam. Söderman från Uppsala. Vi åkte iväg och tältade en vecka i södra Sverige och har besökt flera olika sommarland. Lille Ville fick sitt 1-årskalas hemma hos sin mormor och morfar med närmsta släkten och faster Lotta och barnens kusiner Pelle och Jocke var och hälsade på samtidigt så det var roligt. Och sedan var sommaren slut.

Det är stora omställningar i livet nu i höst för hela familjen när Ville har börjat på dagis, pappa Peter ska vara föräldraledig och trappa ned på sin arbetsvecka, Vilda får sällskap av Ville på dagis och har börjat simskolan och jag själv har börjat att arbeta. Jag själv håller också på att trappa ned på mitt stora ideella engagemang i Spädbarnsfonden för jag hinner inte med av naturliga skäl. Den absolut största förändringen som jag hoppas kommer att ske är att Ville ska börja att sova på nätterna för Peter och jag är lite slitna vid det här laget...

Stackars lille Ville förresten är förkyld. Peter och Vilda börjar också att bli så jag förbereder mig mentalt på att bli den omhändertagande här nu i några dagar. Hoppas att det är vanlig förkylning för Ville är ju bara drygt 1 år och så kul är det inte ifall det skulle vara den nya influensan. Oro har jag tillräckligt av ändå.

Jag ska hälsa från Vilda att Danny är snyggast! Vilda är fortfarande tokig i EMD, Måns Zelmerlöv, Melodifestivalen m.fl. så jag är hjärntvättad av deras musik. Fast roligast är nog att Ville, förutom hans försök att säga mamma, pappa och Vilda, nynnar på samma musiktrudelutt ofta ofta... Baby goodbye, baby farewell med EMD. Vad månde det bliva utav mina barn?

Nu ska jag njuta av solen och värmen en kort stund innan det är min sång "Back to life, back to reality".

Kram/Elisabeth

2 kommentarer:

 1. Susanne Andersson12:07 fm

  Jag bara älskar din blogg.
  Stor kram
  Hoppas vi hinner ses en dag

  SvaraRadera
 2. Camilla8:53 em

  He he he... Tycker du behöver lite fler schlager fjollor i ditt liv så dina ungar gör helt rätt... ;) O så är dom ju helt underbara oxå!! Precis som mamma....:) Du glömmer väl inte klubben för inbördes beundran nu va?!!

  Ha det underbart o pössa barnen.

  Pöss o kram Camilla

  SvaraRadera