fredag, januari 08, 2010

Allt bra!

"Allt bra" får jag alltid säga det första jag gör när jag ringer till Peter eller mina föräldrar. Det är vårt sätt att snabbt meddela att allt är bra med bebisen i magen. Så nu skriver jag det i bloggen... Allt bra!

Idag var mitt blodtryck normalt och urinprov utan anmärkning. Mina föregående värden med högt blodtryck berodde antagligen på stress. Jag har verkligen försökt att tänka på att inte stressa upp mig och försökt att ta det lugnt, men det är lättare sagt än gjort med två små vildbasare hemma.

Livet just nu är som för de flesta andra småbarnsföräldrar att få livspusslet att gå ihop. Konstant sömnbrist, Ville konstant förkyld med täta luftrör och återkommande sjukhusbesök, Peter jobbar heltid då hans föräldralediga torsdagar är slut o.s.v. Socialt liv vad är det? Det är så jag knappt hinner tänka att jag är gravid igen ibland, men foglossningarna och kryckorna är det konkreta beviset hela tiden på att det växer ett nytt litet liv där inne i magen.

Bebisen rör på sig regelbundet och är väldig duktig på att förmedla sin existens till mig. Det är väldigt skönt att hela tiden få bevis att bebisen lever därinne. Det känns som ett oerhört stort mirakel att få uppleva att vara gravid igen. Jag trodde ju aldrig att jag skulle få uppleva dessa ljuvliga sparkar i magen igen. För trots allt jobbigt så är det ju ljuvligt.

Idag har jag gått exakt 23 veckor och är alltså i vecka 24 enligt barnmorskan.

Kram/Elisabeth

5 kommentarer:

 1. Härligt med Allt bra! kram

  SvaraRadera
 2. Underbart att höra att bebisen och du mår bra!!!

  Katharina

  SvaraRadera
 3. Vad skönt o läsa att allt e bra med bebis i magen... Är så glad för din skull... Kram..

  SvaraRadera
 4. Anonym12:28 em

  Åh vad härligt att allt är bra =0)
  Så underbart!
  Kram // Jessica Engström mamma till *Ester & Arvid

  SvaraRadera
 5. Hittade din blogg,då du kommenterade på min och vilken styrka ni har att inte ge upp fast barn dör hela tiden.
  Jag tycker själv att man är lite knäpp som inte ger sig fast 2 av våra 3 har dött.

  Ska följa dig här nu...
  Kram Carina mamma till ängeln Gabriel, Knoll och ängeln Totta i magen

  SvaraRadera