onsdag, november 25, 2009

Elisabeth på museum?


Idag fyller jag hela 38 år och jag har blivit firad med frukost på sängen och ikväll så ska mina föräldrar komma och vara barnvakter. Peter och jag ska ha en vuxenkväll med bio och restaurangbesök för första gången sedan Vilda föddes. Det kanske är på tiden...

Jag kan inte fatta att jag fyller 38 år! Det var ju nyss som jag hittade på tonårsbus och andra saker som man inte kan skriva i en offentlig blogg om... När jag pratar med vänner inser jag att vi talar om tidsbegrepp som att för 20 år sedan så gjorde vi det och det, kommer du ihåg? Eller ännu värre... Vi pratar om våra hälsoproblem också! Det skiljer alltså inte mycket på mig och de äldre människor som jag delade väntrum med i väntan på att distriktssköterskan skulle ta mina stygn efter bortopererandet av mina födelsemärken på magen häromdagen.

Som grädde på moset så har Mölndals museum börjat att annonsera efter 70-talsminnen och 70-talssaker inför deras 70-talsutställning nästa vår. Jag har med andra ord blivit så gammal att jag nu passar på museum också!!!

"Mölndals museum har just påbörjat dokumentationsarbetet inför nästa stora utställning om 1970-talet. Vi behöver hjälp att hitta typiska 1970-talssaker och foton från vardagslivet i Mölndal, Kållered och Lindome.

Fred i Vietnam, militärkupp i Chile och Baader-Meinhofligan härjar i Tyskland.I Sverige får vi färg-TV och lag om 40-timmars arbetsvecka. El, bensin och olja ransoneras och McDonalds öppnar sin första restaurang i Stockholm. Vi går "Vilse i pannkakan" och lyssnar på "Älgarna demonstrerar".

I huvudstaden protesterar man mot att almarna i Kungsträdgården skall fällas för att bereda plats för en tunnelbanestation. I Mölndal protesterar man mot att Kvarnbyn hotas av en trafikled. Mölndals centrum byggs och Gamla riksvägen ersätts av motorvägen genom Mölndal.

Men vad gjorde du på 1970-talet? Har du kvar dina utsvängda V-jeans, slitna träskor, slimmade skjortor, kortkorta kjolar, långvästar, Palestinaschal eller glittriga platåskor? Har du foton eller film från 1970-talets vardagsliv - familjen i TV-soffan, kompisarna på fotbollsturnén, barnen som leker, husvagnssemestern, gänget som demonstrerar, den nybyggda villan eller rockbandet som tränar?

Vi är intresserade av det mesta! Hör av dig till museet om du har föremål, foton eller film att låna ut till utställningen och berätta om dina egna minnen från 1970-talet. Välkommen med ditt 70-talsminne."

http://www.molndal.museum.se/


Kram från museiföremålet Elisabeth som mycket väl minns sina älskade målade träskor och "Älgarna demonstrerar".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar