söndag, september 19, 2010

Blog award!


TACK snälla Lilla Angelyne med bloggen; Själar säger aldrig farväl! Jag blev riktigt rörd och det främst av dina ord som du använde för att beskriva min blogg med.

"Zoieli - Här finns hopp! Med två barn i hjärtat och tre på jorden beskrivs hur sorg och glädje ständigt finns vid varandras sida. Kärlek."

Här finns hopp. Kärlek. Vilka fina ord!

I över 8 år har jag nu skrivit på nätet med början på Vendelas minnessida som från början var en MSN-grupp med flera hundra medlemmar, vidare i olika forum som Änglaforum, Spädbarnsfonden, Facebook, bloggen m.m. Jag har delat med mig av sorg, ofrivillig barnlöshet, barnlängtan, vänta barn igen, glädje och hopp och jag har fått enormt mycket stöd av kända och okända människor som för alltid är sparat i hjärtat. Många är de som jag lärt känna via nätet och vi är många som följts åt i flera år och flera har blivit mina vänner även utanför internet.

Speciellt i början i den nattsvarta sorgen och saknaden efter Vendela så var andras ord ljus på vägen. Jag kände igen mig och andras ord hjälpte mig i sorgbearbetningen. Att läsa andra föräldrars hemsidor (det fanns inga bloggar då) gav mig hopp om framtiden och det är en speciell känsla att läsa Lilla Angelynes ord om min blogg. Det finns hopp... Tänk i alla år som vi kämpade för att få barn och syskon. Det livet känns så avlägset men ändå alltid så nära. Det är ju alla dessa år som format mig som person. Tänk om jag kunde se in i framtiden då och få veta att en dag så skulle mina ord ge andra drabbade familjer hopp!


Med utnämningen följer: Kopiera bilden & visa att man fått den. Tacka & länka personen man har fått den av. Nominera 7 andra bloggare & länka till dem. Berätta 7 fakta om dig själv.

Att länka till bara 7 stycken bloggare är svårt för jag läser många bloggar... men här är mitt urval denna gång.

Ansgars syskon - Ängeln Ansgars mamma skriver om både glädje och sorg och skulle hon få för sig att skriva en bok skulle jag stå på kö för att få köpa först! ..."IDAG vet vi att sorgen inte försvinner. Men den går att leva med. Glädjen försvinner inte heller. Och den kan vi också leva med. Vi är glada ofta. Vi gråter ofta. Vi lever vidare. Annorlunda. Inte riktigt de vi var… Fembarnsföräldrar med fyrbarnsliv. En familj med friska hjärtan som det gör ont i."

Älskade familj - Ängeln Williams mamma skriver från hjärtat om kärleken till sina båda barn. "Jag tror inte William skulle vilja att vi endast kände sorg. Att vi bara grät. Han är en bebis. Vår bebis. Och bebisar behöver kärlek, värme och glädje. Det ger vi honom."

Familjen Maaninka. En blogg om hem och familj - Ängeln Idas mamma Helena var den första "änglamamma" jag vågade träffa utanför internet och vi är fortfarande nära vänner! Jag beundrar hennes hemsidor, fotografering och hennes outröttliga uppdateringar med både texter och bilder om livet i familjen, inredning, blommor, änglar m.m.

Jenny Bergwall - Vi träffades på Allt för föräldrars gravidforum när vi väntade barn tillsammans i juni 2005 och sedan har jag varit fast :-) Jenny är otroligt konstnärlig, kreativ och pysslig och det är alltid mysigt att kika in på den flitigt uppdaterade bloggen och se vad hon hittat på i inredningsväg eller vilka fina foton hon tagit på sina barn.

Farmorsbloggen - Katinka är en underbar kvinna som delar med sig av sin positiva livssyn, erfarenheter och vackra fotografier. Hon startade företaget Lifestone som skapar minnen av bebisars hand- och fotavtryck som blivit en succé. När hon valde att börja blogga, blev givetvis bloggen också en succé. Jag har fått förmånen att träffa Katinka in real life då jag ledde arbetet med samarbetet mellan Lifestone och Spädbarnsfonden.

Om konsten att (över)leva i ett vakum - En underbar änglamamma som skriver så fint om saknaden efter förstfödda Dylan och om den gränslösa kärleken till lillasystrarna på jorden. En änglamamma till som jag fått förmånen att lära känna och som jag tycker mycket om.

Skratt och allvar med Siv Andersson - Sveriges mest populära kortpoet skriver om livets fram- och baksidor med både humor och allvar. Siv har skrivit så många underbara dikter och flera av dem har jag på fina vykort med vackra bilder till. Även Siv har drabbats av stor sorg då hennes dotter mördades och det är en oerhörd livskraft och gåva Siv har att kunna använda sig av orden och skapa vackra tankar och hopp hos andra.

7 fakta om mig själv... *puh* Blandar nog lite kända och okända fakta för skojs skull ;-)
 1. Supersocial och eremit på samma gång.
 2. Är verkstadmekaniker från grunden.
 3. Positiv livssyn. Pappa brukade alltid skoja och berätta om den gången när han körde bil och han var tvungen att stanna för rött ljus när jag var liten. Från baksätet hördes min röst; Vilken tur att vi kom först!
 4. Jag älskar höjder och har hoppat bungyjump, hoppat fallskärm och provat glidskärm.
 5. Kan lukta mig till stavfel, även om jag själv inte är felfri.
 6. Fotografering är mitt livs passion och det är då jag glömmer tid och rum.
 7. Älskar att shoppa barnkläder fastän det kanske inte finns behov. Men de är ju så fina och jag har ju längtat i så många år... fast dyrt blir det.

Tack en än gång Lilla Angelyne!

/Elisabeth

3 kommentarer:

 1. Åh tack för dina FINA underbara ord. Dom gick rätt in i hjärtat och värmde! Tårögd och rörd. TACK TACK TACK! Kram

  SvaraRadera
 2. Och TACK för dina ord! Och tack än en gång för att du delar med dig.

  Och det här med barnkläder, jag känner igen det. När väntan har varit så lång vill man bara ta vara på allt, i massor! Jag handlar också. Kanske lite väl mycket. ;-)

  Stor kram

  SvaraRadera
 3. Varmt tack för att du har med min blogg i ditt urval till Beautiful Blogger Award, det värmer mig i hjärtat!


  Själv läser jag inte så många bloggar, så jag får återkomma med mitt eget urval - än så länge vet jag bara tre bloggare som ska finnas med på min egen lista. Men din utnämning har inspirerat mig till att läsa fler...

  Kram

  SvaraRadera