torsdag, september 02, 2010

Blå skrivbok med hyss

Vilda, 5 år, bjuder på många härliga diskussioner och hyss här hemma...

2 september 2010

Vilda: Men, mamma du är ju naken ju!
Elisabeth: Ska jag inte vara det?
V: Nej, vi måste åka och köpa pyjamas till dig.
E: Varför får jag inte vara naken då?
V: Nej, för då ser man brösten på dig. (fnissfniss)
E: Gör det någonting då?
V: Ja, för då ska vi bara pilla på dem.
E: Vilka är vi då?
V: Pappa o Vilda o Ville o Vilja.


30 augusti 2010

"Jag var vaken inatt med barn och gäspade stort när Ville och Vilda bestämde sig för att gå upp tidigare än tuppen. Satte på barnprogram på TV:n och somnade om tills klockan ringde och vaknade förvånad. Inget barn som hade väckt mig? Klev upp och förstod varför när två små tysta möss smög med godispåsen som var kvar sedan i lördags..."


13 augusti 2010

Vilda: Mamma, snälla om jag får ett glas O'boy så får du present av mig när du fyller år.
Elisabeth: Det har vi pratat om Vilda att man inte får köra med utpressning...
V: Men, mamma jag ville bara vara snäll! Du får välja på tre presenter. Du får välja mellan att säga hej till pappa, natta barnen eller att sova. Vad väljer du?
E: Då väljer jag att sova.
V: Okej, då får du det. Jag älskar dig mamma!

Hon fick sin O'boy...


Jag försöker att komma ihåg alla roliga händelser och kommentarer och att hinna med att skriva upp dem, men det är svårt. Man kanske skulle ha en liten blå skrivbok som Emils mamma hade för att skriva upp Emils alla hyss i?

Vilda "upptäckte" Emil och Ida när vi var på Astrid Lindgrens värld i somras och en av favoritböckerna nu är just Emil. Det är med blandade känslor jag läser om Pippis upptåg och Emils hyss för Vilda, för den ungen behöver inte instruktioner och tips på galna upptåg och hyss för dem hittar hon på så bra själv! Ville hänger gärna på och de är aldrig så bra kompisar som när de hittar på bus. Ingen kan få Ville att kikna av skratt så mycket som Vilda.

Ville kallar vi förresten för Demolition man. Inom loppet av två dagar så pajade han både mikron och diskmaskinen. Mikron fick vi köpa en ny då han låtit den gå tom för länge och diskmaskinen gick lyckligtvis att laga då Peter lyckades pilla ut magneten ur diskmedelsfacket till slut.

Vi saknar inte sysselsättning här hemma. Vilja ligger gärna och småfilurar. Vad månde bliva av denna tjej i framtiden då?

Mamma Elisabeth

3 kommentarer:

 1. OJ OJ OJ vad barnen kan hitta på, men SÅ pass roliga de är, du MÅSTE köpa en bok och skriva upp allt i, det ska iaf jag göra, fast min lille hittar ju inte på så mycket just nu han är ju bara 1 mån imorgon men kanske ska vara förberedd, underbara barn du har.

  KRAM
  Carina

  SvaraRadera
 2. Anonym3:27 em

  Vilja ligger och lyssnar på alla galna och roliga upptåg också smider hon nog på ett och annat hon också, vänta och se. Kram Boel

  SvaraRadera
 3. Åh dessa härliga kommentarer och grejer de gör. Det är de som gör att man orkar med resten

  SvaraRadera