torsdag, maj 05, 2011

Vilja 1 år

4 maj 2011 - Vilja 1 år


Jag kommer ihåg det som igår när vi åkte bil och blev omkörda av en brandbil under utryckning och jag kände tårar av empati komma. När brandbilen kört förbi sa jag till Peter att det nog är bäst att åka förbi Apoteket för att inhandla graviditetstest. Vi som inte ens försökt att bli gravida igen och så svårt vi haft det för att bli gravida... inte kunde jag väl vara gravid på naturlig väg bara ett år efter Villes födelse? Men jag kände igen denna överkänslighet och lätthet till tårar och visst stämde min intuition :-)


Jag kommer också ihåg förlossningen som från första värken till hon var ute endast tog 1 timme och 8 minuter. Jag blev igångsatt på förmiddagen och det hände inte mycket i början men hela kvällen kände jag att det var på gång. När klockan blev sent så beslutade en jourläkare, som inte ens var där och undersökte mig, att jag skulle få sömnmedel och morfin för att stanna av värkarbetet så att vi kunde fortsätta nästa morgon. Jag protesterade mot detta för det kändes riskfyllt och onaturligt och jag kände att det ju var nära. Jag kom ihåg Villes förlossning som också gick på rekordfart på slutet. Stackars barnmorskan gick med på att avvakta en timme till. Hon var nog inte så van vid att en födande mamma satte sig emot läkarens order. Men jag litade till min intuition igen och kl.02.18 är hon född! 2 minuter snabbare än sin storebror. En liten tjej med egen Vilja!


Tiden går fort med 3 små barn hemma och jag kan klaga på konstant sömnbrist och brist på tålamod, men jag är så oändligt lycklig och tacksam över alla mina barn! De får varje dag höra att jag älskar dem!


Vi ska fira Vilja lite till och sedan följer alla barnens födelsedagar under maj - augusti. Jag lär inte ha några sysselsättningsproblem... och sedan är det dags för dagis, skola och arbete. Men det är sedan! Just nu njuter jag av att fotografera Vilja hemma på balkongen, göra hand- och fotavtryck, Mumintrollstårtor och annat roligt. Vilja tycker om att posera för kameran och det är mycket tacksamt för en ständigt fotograferande tok till mamma. Fotot ovan är taget på vår balkong igår. Lilla Vilja 1 år!


/Elisabeth

1 kommentar:

  1. Grattis Vilja! Vilket härligt kort och vilken juste frisyr. Eden har just inget hår att frisera, lite Reinfeldt över hennes huvud om an säger så.

    Tänk vad mycket de där empatitårarna kan tipsa en om. Det var likadant när jag helt oväntat väntade Eden. Grät och grät över folk som inte vann på sina trisslotter och förstås alla stackars mammor vars barn inte ville följa med hem från dagis. Till sist fattar man att det nog är något hcg-relaterat på gång...

    Ha det bra!

    SvaraRadera