onsdag, juni 15, 2011

Veteranbil

Nu har jag avverkat underredeskontrollen (cellprov livmodertappen) och har fixat lite vagnsskador (frisyren) men stötfångarna (mammografin) ska bokas om tid för kontroll. Lite invändig bilrekonditionering (tandhygenisten) ska också bokas om tid för.

Fattas bara lite rostskadekoll (leverfläckarna) och när jag ändå håller på så får jag kolla oljetrycket (lite högt blodtryck). Jag skulle behöva gå igenom bränsleinsprutningen ordentligt också för att optimera bränsleförbrukningen (vikten) men får för tillfället nöja mig med att köra så energisnålt som jag kan.

Funderar på att kolla upp den gamla vindrutan för att se om den behöver bytas (suddig syn) och det skulle definitivt behövas nya sommardäck (skor). Vagnen känns hyfsat stabil nu i alla fall efter alla krockar den varit med om (graviditeter och foglossningar) så nu är det bara att rulla vidare.

Visst skulle jag längta efter en helrenovering av hela motorn (magen) och en omlackering (huden) skulle inte sitta fel. Nya stötdämpare (brösten) när man ändå håller på kanske? Men jag får nog vinna lite pengar först i så fall.

Det är inte illa att hinna vara sin egen bilmekaniker i superhektiska maj/juni när man dessutom har en egen vagnspark (barnen) att ta hand om. Jag har en äldre modell stående här också men den klarar inte så många mil till och kanske får gå till skroten...

Lite fix och tricks och skönhetsfläckar får man räkna med när bilen gått långt, men detta får jag väl kalla för kördugligt skick i alla fall. Inte illa för en veteranbil som jag...

3 kommentarer:

 1. Anonym10:01 fm

  Tur att du är en tillräckligt gammal (över 30 år) så du slipper vägskatten och bara behövs besiktigas vartannant år! Några fördelar ska det väl ha att vara veteran.

  Men du, får du problem så har jag nga bra mekaniker som kanske kan vara behjälpliga.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Anonym1:24 em

  "www.BookAclassic.se - Få betalt för att köra din egna klassiska bil. Det är gratis att annonsera din klassiska bil hos oss."

  SvaraRadera