tisdag, december 29, 2009

Vilde Ville

Ville är nu snart 1 år och 5 månader och upptäcker världen varje dag. Detta gör han genom att höras och synas och klättra högt och lågt. Vilda skrik blandat med djupa skrämselBöö. In i skåp och stänga dörrarna och flytta stolar för att klättra upp på borden och skratta högt av busförtjusning.

Ibland slår han sig för bröstet och låter som ett lejon. Ibland spänner han ut bröstet och magen och springer emot möblerna och stångas som en tjur. Han lyckas flytta möbler utan problen och öppna saker för han är stark som en oxe i nyporna. En favoritsysselsättning är att brottas med Vilda och hon får passa sig så att han inte sliter av henne allt hår.

Ett annat nöje är att öppna lådor och slänga ut alla saker på golvet alternativt byta plats på sakerna mellan olika lådor. Vilde Ville i kombination med vilda Vilda... *pust* Man känner att man lever :-) Det är sanering som behövs när de har röjt fram hemma.

Sådana här lekställen med bollhav, studsmattor, rutschkanor m.m. måste vara tänkt för sådana barn som vi har. Vi besöker sådana ställen mer och mer för de behöver verkligen röja av sig. Undrar om vi föräldrar var likadana när vi var små? Undrar vad det är för en liten filur i magen. En vilding till?

Kram/Elisabeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar