torsdag, februari 05, 2009

Barbapapa-bokstäver

Vilda älskar Barbapapa-böckerna och speciellt boken "Lär dig engelska med Barbapapa". Jag vet inte hur många kvällar jag fått läsa den, men det är faktiskt roligt att följa hennes utveckling. Hon kan hela alfabetet och ca 6 ord på engelska och hon är bara 3 ½ år. Tänk om man själv kunde lära sig i den takten?

Speciellt förtjust är hon i bokstaven V för den är bara hennes. Ville får inte låna den :-) Det gör ju inte saken sämre att just den bokstaven är lila, vilket är favoritfärgen jämte rosa. Så fort hon ser ett V blir hon helt överlycklig och säger: Titta mamma! Ett V! Det är MIN bokstav!

Ikväll har jag suttit och scannat in bokstäver ur flera Barbapapa-böcker och gjort en tavla till henne. På tork ligger två ramar målade i blått och om inspirationen, orken och tiden finns så får jag väl fixa en till Ville också för rättvisans skull.


/Elisabeth som sitter vid datorn alldeles för sent, men det är enda tiden att få något eget gjort. När både barnen och Peter sover...

3 kommentarer:

 1. Vilken rolig idé! En barbapappabokstavsskylt (jösses vilket långt ord =) )
  Jättefint! Och sicken redig tjej, alla bokstäver och engelska ord!! :-)

  Trevlig sida!!

  SvaraRadera
 2. Anonym9:05 em

  o vilken redig mamma, hoppas allt är bra med dig o de dina. nu så funkar kommentatorsfälten då ska jag börja läsa som bara den, för det är vad jag gör nuförtiden läser bloggar. jag borde nog pyssla mer (hint hint). ha det gött /k + de två vilda barnen som springer runt, skrattar högt o kramas gärna!

  SvaraRadera
 3. Anonym7:37 fm

  Borde inte de andra flickorna få tavlor?

  SvaraRadera